sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Ei päiväkotia

Saatiin päivähoitopaikka pojalle. 6,5 kilometrin päästä. (Jossain päin Suomea tuokin on varmasti tosi lyhyt matka, mutta ei täällä.) Kieltäydyttiin paikasta ja nyt meillä on neljän kuukauden karenssi päällä. No onneksi on mummit. Thank god for mummis. Saa nähdä miten meidän superhoitojärjestelyt lähtee tammikuussa rullaamaan, mutta eipähän tarvitse ainakaan viedä lasta kauas päiväkotiin tuntemattomien ihmisten keskelle.

Mä päätin tuossa myös, että alan tekemään vain neljäpäiväistä työviikkoa. Näin jaan mummien kanssa myös vähän hoitovastuuta ja mikä parasta, pääsen nuuskuttelemaan tuota ihanaa lasta kokonaisen yhden päivän enemmän. Muutoksesta tulee iso, mutta ollaanpahan ainakin hyvillä mielin, kun lapsi on hyvässä tallessa sillä aikaa, kun me isin kanssa paiskitaan töitä.

Joulu tulee, mutta sitä ennen me poiketaan vielä Meksikossa. Ei paha. Jos ei lasketa 12 tunnin lentoja, mutta eihän niitä lasketa. Meidän isillä on vain 7 työpäivää tämän vuoden puolella ja sitten saadaankin viettää kunnon perheaikaa, ihanaa.

6 kommenttia:

  1. Hyvää lomaa teille!
    Kerro sitten miten matka meni, meillä on meinaan edessä melkein yhtä pitkä matka Japaniin ja neuvoja otetaan vastaan! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Voin jakaa sitten matkan jälkeen meidän reissukokemuksen, jos siitä jotain apuja sitten olisi. :)

      Poista
  2. Neljän päivän viikko rules. Ei luulisi, että sillä on niin iso vaikutus kokonaishyvinvointiin, mutta on sillä!

    Yksi tuttavaperhe tekee niin, että niillä molemmat tekee nelipäivästä viikkoa, eli hoitopäiviä jää vaan kolme ja sillonkin isovanhemmat on hoitamassa. Harmillisesti meillä ei oo ihan niin luksusta.

    Järjestly lähtee varmasti rullaamaan, don't worry! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin luulen, että toi neljän päivän viikko todellakin rules. Toi ois kyllä aika ihanteellista jos isikin vielä olisi osittaisella hoitovapaalla, mutta se alkaa olemaan taloudellisesti melko epäkannattavaa. Mutta eiköhän tämä tästä näilläkin eväillä. :)

      Poista
  3. Mä rupean tekemään keväällä kolmipäivästä viikkoa, meilläkään poika ei mene vielä päiväkotiin vaan hoito järjestetään muuten. Ei ahdista töihinpaluukaan niin paljon, kun ei ihan 100%:lla tarvitse alkuun palata. Ihanaa matkaa teille!! Meillä on aika paljon kokemusta lentomatkustamisesta pojan kanssa ja hyvin on aina mennyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kolmipäiväinen viikko kuulostaa hyvälle. Itseäkään ei ahdistanut töihin paluu ennen kuin sovin käytännön jutuista tulevan esimiehen kanssa. Kääk.

      Matka meni hyvin ja lennotkin - kiitos puolityhjän koneen. Saatiin mennessä neljä paikkaa itselle ja tullessa pari penkkiriviä. :)

      Poista

Ilahdun, jos jätät kommentin vierailustasi!