keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Meidän päivä

Olen huomannut, että muutkin on kirjoitellut tänne päiviensä kulusta ja ajattelin vähän hahmotella meidän eilistä päivää tähän.

Yöunet oli surkeat, ma-ti välisenä yönä poika nukkui ehkä 23-07. Nousimme sängystä kuitenkin vasta jälkeen kahdeksan. Vaipan ja vaatteiden vaihdon kautta toin pojan leikkimään olohuoneeseen. No tietenkään tyyppi ei enää pysy paikallaan ja aamupalan laittaminen on vähän haastavampaa tätä nykyä, kun saa pomppia kieltämässä tuon tuosta. Ei-sana kirvoittaakin pojan kasvoille virnistyksen ja sama homma jatkuu kielloista huolimatta.

Yhdeksän aikaan söimme aamupalan yhdessä. Poika kiskaisi melkein koko purkillisen hedelmäsosetta. Aamiksen jälkeen siirryttiin yhdessä olkkariin jatkamaan leikkejä. Minä samalla sivusilmällä katsoin nelosen hääpukuohjelmaa johon olen hurahtanut täysin.

Kymmenen aikaan poika alkoi olla väsynyt ja valmistelin hänet partsipäikkäreille nro 1. Tyyppi melkein nukahti puettaessa (huonoilla yöunilla saattoi olla osuutta asiaan). Vaunuja ei tarvinnutkaan heilutella tuossa partsilla vaan uni tuli heti. Ja sitä unta tulikin kunnolla, 3h15min! Minä touhusin kotihommat ja ehdin istua ihan rauhassa... Päikkärit oli jo niin pitkät, että aloin kaivata pikku seuramiestäni ja nälkäkin alkoi jo tulla. Pitihän sitä tietenkin odottaa sitä parhainta lounasseuraa ja kärvistellä nälässä.

Tyyppi vetelee sikeitä partsilla.

Tyyppi siis heräsi puoli kaksi ja vaipan vaihdon kautta pääsi taas lattialle touhuilemaan ja minä aloin lämmittämään meille lounasta. Poika on nyt maistellut lounaalla muutaman päivän verran kana-peruna-porkkana-persilja-sosetta ja hyvin on uponnut.

Ruoan jälkeen olikin taas leikin aika tai no tyyppi vetelee pitkin kämppää äiti perässään kieltämässä. Kaikkein kiinnostavimmat jutut on tällä hetkellä imuri (tavallinen ja tuollainen ergorapido-rikkaimuri), johdot, lehtikori, mun ja miehen tohvelit sekä mainoksia on aina kiva repiä lukea, jos vaan käsiinsä saa. Lisäksi kaukosäädin (tuttavallisemmin kake) ja mun kännykkä saa sellaiset kiihdytysryöminnät aikaiseksi, että pois alta mummot ja vaarit!

Leikkien jälkeen äitiä odottaa lelujen siivous.

Partsipäikkärit nro 2 koittivat neljän aikaan. Nyt nukahtamiseen meni hieman kauemmin kuin ekalla kerralla, mutta kun unen päästä saatiin kiinni tyyppi nukkui 17:45 asti. Päivään siis sisältyi kahdet tosi hyvät päikkärit!

Päikkäreiden jälkeen jatkui taas leikki. Puoli kahdeksan aikaan mentiin yhdessä iltapalalle. Poikkeuksellisesti isi ei ollut kotona, joten me vedettiin iltatouhut kahteen pekkaan. Iltapalana oli riisipuuroa ja hedelmäsosetta ja koko satsi katosi hujauksessa. Iltapalan jälkeen hetki vielä touhuttiin lattialla ennen kuin oli iltapesun aika.

Käytiin siis pesulla, vaihdettiin vaippa ja yökkäri päälle ja alettiin odotella nukkumattia. No unihiekka ei pöllynnyt ja pinnasängyssä oli semmonen ähinä ja puhina päällä, että päätettiin tulla vielä hetkeksi tutkimaan leluja olkkariin, kun kerta isikin vihdoin kotiutui. Vihdoin kymmenen aikaan poika simahti omaan sänkyyn.

Tällainen oli siis meidän kotipäivä... en jaksanut edes raahautua vaunujen ja koiran kanssa lenkille. Tänään sen sijaan aurinko paistaa ja sää näyttää ihanalle, joten voisimme tehdä liikekannallepanon heti lounaan jälkeen.

Ainiin ja kyllä poika vielä hörppii rintamaitoakin, en vaan niitä hetkiä tuonne kirjoitellut. Niin ja koirakin kyllä pääsi ulos, kun mies poikkesi nopeasti töiden ja iltamenon välillä kotona vein koiran lenkille.

2 kommenttia:

  1. Aivan ihanaa, että poika nukkui noin hyvin! Mulla on muuten sama juttu, pitkien päikkäreiden loppupuolella alkaa jo vähän kaipaamaan sitä lapsen seuraa ja toivoo että toinen heräisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä kun nukkuisi yölläkin niin äiti olisi onnensa kukkuloilla! :)

      Poista

Ilahdun, jos jätät kommentin vierailustasi!