sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Pääsiäinen

Ihanaa kun on perheaikaa kokonaiset 4 päivää. Me ollaankin käytetty päivät tehokkaasti hyödyksi ja eilen lähdettiin vähän ostoksille heti kymmenen jälkeen. Päädyttiin ostamaan meille matkarattaat ja turvaistuin. Rahaa meni niin, että melkein pahaa teki. (Varsinkin kun sain tällä viikolla päätöksen huimasta kotihoidontuesta, tuntuu ihan rikkaalta! ;) 

Matkarattaiksi valikoitui tiukan tutkimisen päätteeksi, jo täälläkin aiemmin mainitsemani, Baby Jogger City Mini neloset. Miksi näihin sitten päädyttiin? Minulle tärkeitä kriteereitä oli jämäkkyys, pieneen tilaan saaminen, hyvä ohjattavuus yhdelläkin kädellä,  helppo kasata , hyvänkokoiset pyörät, selkänojan laaja säätöskaala (hyvä ottaa päikkärit).

Siinä ne kirotut koirankarvat on heti takertuneena!

Iso ja suojaava kuomu

Kaupanpäälliseksi tullut "leikkipöytä"
Kyseinen malli oli tarjouksessa Lastenturvassa ja saatiin kaupanpäällisiksi tuo leikkipöytä ja sadesuoja. Tässä kotona ollaan vasta päästy noita testailemaan, mutta ainakin tällä hetkellä tuntuu siltä, että oli kyllä hyvä ostos.

Turvaistuimen kanssa kävi sitten ihan toisin kuin olimme ajatelleet. Olimme miettineet Cybexin ja BeSafen istuinta, joka menisi lapselle tooosi pitkään. No myyjän kanssa juteltuamme päädyimmekin Britaxin Max-Way istuimeen. Päätökseemme vaikutti se, että myyjä kertoi kuinka noissa monen ikäisille sopivissa istuimissa on jouduttu tekemään kompromisseja monessa asiassa, mikä käy hyvin järkeen. Sillä onhan se aika utopistista, että istuin olisi yhtä turvallinen 8 kuukauden ikäiselle vauvalla kuin 6 vuotiaalle esikoululaiselle. Myöskään istuimet joissa on mahdollista matkustaa sekä että selkä ja kasvot menosuuntaan ei ole turvallisimmasta päästä, taaskin kompromisseja. Lisäksi suositusten mukaan lapsen tulisi matkustaa selkä menosuuntaan 3 vuotiaaksi asti ja me aiotaan yrittää tätä - saas nähdä kuinka käy.

Kuva Britax


Eli siis päädyimme istuimeen, jossa poika voi istua nyt seuraavat pari vuotta selkä menosuuntaan maksimoidaksemme hänen turvallisuuden. Sen jälkeen pitää lähteä uudestaan ostoksille, mutta saadaanpahan sitten taas uusin ja paras tarjolla oleva malli käyttöön.



2 kommenttia:

  1. Hitsiläinen, kai meidänkin pitäisi kohta ruveta miettimään turvaistuinasiaa, toistaiseksi kun on kaukalossa vielä menty. Täytyypä ottaa nuo neuvot huomioon sopivaa istuinta etsiessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin vielä pidetään kaukaloa lähettyvillä (se on tosi hyvä esim. vauvauinnissa ja jos hyppää jonkun muun autoon), mutta turvaistuin on kyllä niin paljon mukavamman oloinen pojalle. Näkee hyvin ulos ja näkee ettei enää ahdista istua kököttää.

      Poista

Ilahdun, jos jätät kommentin vierailustasi!