keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Imetys = ihmedieetti?

Tää mama tepasteli tänään extemporee vaatekauppaan ja pongasi älyttömän halvat kesäfarkut ja marssi sovituskoppiin. Sovituskopissa sain huomata, että tällä hetkellä minulle käypä housukoko on kaksi kokoa pienempi kuin ennen raskautta. Kotiin tultua oli pakko kokeilla kaikkia vanhoja farkkuja, jotka oli jopa vähän ahdistavia ennen raskautta.. no nyt niissä oli melkein viisi senttiä lisätilaa vyötäröllä.

Tähän väliin on pakko kysyä, että eikö raskauden myötä lantion pitäisi levetä ja kropankin ehkä muuttua jotenkin naisellisemmaksi aka kurvikkaammaksi?

Mun kohdalla tää äitiys on kyllä ainakin toiminut päinvastoin. Tässähän ollaan hoikemassa kunnossa kuin vuosiin. Pitää jostain ettiä vaaka ja kattoa miltä sen lukemat näyttää. Jos tää hoikistuminen johtuu imetyksestä, joka varmasti on vähintäänkin osasyyllinen niin miten ihmeessä raaskin ikinä sitä lopettaa?

6 kommenttia:

  1. Mä oon huomannut saman!

    Huokailin mielessäni, että onneks oon säilyttänyt vanhat lempifarkkuni, jotka piiiitkään oli aivan liian pienet mulle. Ja niinhän siinä kävi, että nyt ovat liian suuret (lenkkeilykin on saattanut tietty auttaa). Ja kävin tossa kaupassa ostamassa sitten uudet farkut: kokoa 29 (!!!!!). Yläasteellako viimeks? Olkoonkin, että olivat joustavat pillit, mutta kuitenkin!

    Mulla on rehellisesti sellanen olo, että tässä on tapahtunu joku taikatemppu, simsalabim ja yhtäkkiä liian pienet vaatteet (joita jossain epätoivoisessa toivossa oon säilyttäny) onkin sopivia tai liian isoja mulle. Vaikka ahmin jätskiä päivittäin, niin vaaka näyttää pienempiä jatkuvasti pienempiä lukemia (käyn kerran-pari kuussa).

    Jotain taikuutta tässä on tapahtunu. En oikein uskalla puhua tästä, koska pelkään muiden äitien (joille tämä ei ole mennyt näin kevyesti) ehkä murhaavan mut. Itse ainakin saattaisin tässä univelka-hormoonitilassa tintata, jos joku tulisi hämmästelemään kuinka vaan laihtuu, vaikka ahmii herkkuja kuinka, kylläpäs tämä on helppoa - ja omat kiloni olisi kuin superliimalla kiinni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi viimesen kappaleen sanat sai, mut vasta ajattelemaan tota puolta..toivottavasti en siis saanut kurjaa oloa kenellekään tätä laihtumista ihmetellessä. :)

      Mutta tää tosiaan tuntuu ihan taikatempulta, hokkuspokkus ja kutistuminen on tapahtunut. Mullakin ruokavalioon kuuluu herkkuja joka päivä ja mieskin on sitä vähän epäuskosena sivusta seurannu. Pitää varmaan kiittää jotain geenejä?

      Poista
  2. Mäkin olen huomannut mukavia tuloksia vyötäröllä, vaikka vatsassa komeileekin vielä kasa pehmeää pullataikinaa. Mun kohdalla imetys ei tosin ollut mikään ihmedietti, kilot lähti karisemaan vasta kun tajusin tarkkailla enemmän syömisiäni (=en syönyt kuin syöttöporsas).

    Hei onnittelut myös hyvin sujuneista öistä ja yösyöttöjen lopetuksesta! Kännykällä aina jää naputtelematta vastaus ja kommentit tulee vähän jälkijunassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmeisesti tää imetyksen teho on superyksilöllistä. Syömisen tarkkaileminen on kyllä täällä kotona niin paljon helpompaa kuin työelämässä mukana ollessa ja positiiviset tulokset on aina mieltä ylentäviä. :)

      Kiitos onnitteluista. Viime yö tosin meni vähän itkuisasti, mutta epäilen hammasarsenaalin taas kasvavan, joten varmasti ohimenevää.

      Poista
  3. Mullakin on kilot tippuneet aika helpolla, nyt mennään kilo tai pari lähtöpainon alapuolella. Epäilen kyllä että osa siitä puuttuvasta massasta on kadonnutta lihasta ja rasvaprosentti on puolestaan kasvanut, sillä ennen raskautta liikuin paljon säännöllisemmin. Herkkuja menee päivittäin, mutta toisaalta niitä askeliakin tulee enemmän kuin ennen, 2 - 3 vaunulenkkiä päivittäin ja kaikki se muu ikiliikkujan perässä juokseminen :D Oon kyllä tässä pohtinut, pitäisikö herkkujen mättäminen jättää vähemmälle ettei tulisi yllätyksiä imetyksen päätyttyä. Mutta eka syön nyt tän jäätelön loppuun ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo voi olla, että imetyksen päätyttyä koittaa kovat ajat! :D

      Poista

Ilahdun, jos jätät kommentin vierailustasi!