keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Joululahja?

Täällä ei vieläkään ole kuukautiset alkaneet. Lauantaista asti ollut melkoisia kuukautiskipuja ja lauantaina tuli myös vähän punertavaa vessakäynnin yhteydessä paperiin. Finnejä ei ole eikä tissitkään ole järin kipeät. Panadolia olen syönyt noihin kipuihin.

Päätin, että tänään aamulla teen testin. Olin nähnyt kahtena yönä untakin testin tekemisestä ja molemmilla kerroilla testeihin tuli kaksi selkeätä viivaa. No tein siis aamulla testin, elämäni ensimmäistä kertaa käytin liuskatestiä. Aamulla sikkuraisin silmin sitten tiirailin testiä ja mielestäni siihen alkoi hahmottua toinenkin viiva. Oli pakko kipittää repimään ukkokin sängystä sitä testiä tiirailemaan. Ja KYLLÄ me siinä pikkuruisessa liuskatestissä nähtiin kaksi viivaa. Toinen tosin paljon testiviivaa haaleampi, mutta kyllä siinä väriä oli ja selkeä viiva.

Tätä uutista on tässä yrittänyt koko ajan sisäistää. Ajettiin jo apteekkiinkin hakemaan pari testiä lisää. Yritän kuitenkin rauhoittaa mieltäni sen verran, että teen toisen testeistä vasta huomenna ja toisen ehkä ylihuomenna. Eihän tätä voi uskoa todeksi.

Soittelin sitten jo polillekin kysyäkseni miten tästä eteenpäin edetään, kannattaako vielä tehdä toinen testi varmistukseksi. Puhelimessa ollut nainen hieman ehkä tylysti vastasi, että mitä sitä testaamaan sinähän olet raskaana eikö niin. Tästä vähän hämääntyneenä totesin, että niin kai sitten. Kyselin varhaisultraan pääsystä ja hän sanoin, että varataan aika. Kerroin, että mahdollisuus olisi monisikiöraskaudelle. Hän katsoi tietojani ja kuulosti siltä, että suuttui kun olemme olleet yhdynnöissä. Lääkäri kuulemma oli kirjoittanut, että olimme sopineet ettei ajoitettuja yhdyntöjä tähän kiertoon. Totesin, että en ole tehnyt mitään ovulaatiotestejä eikä minulla ole varsinaisesti käsitystä siitä, koska ovulaatio on ollut. Hänen mukaansa ovulaatioita on voinut olla useita ja siittiöt voivat elää jopa sen 5päivää sisälläni! Itse en ole ikinä törmännyt tuollaiseen faktaan useista ovulaatioista. Lisäksi olisi luullut, että lääkäri antaa ehdottoman yrityskiellon jos pitää tilannetta epäsuotuisana, sen sijaan hän sanoin ettei nyt anna ehdotonta yrityskieltoa. Silloin jos minulle sanotaan noin ja lasta ollaan toivottu jo pitempään ei varmasti halua heittää hukkaan yhtäkään mahdollisuutta.

No joka tapauksessa tämän puhelun jälkeen olen ollut hyvin ahdistunut. Varhaisultra on vasta tammikuun ensimmäisellä viikolla ja silloin saadaan tietää onko meillä ylipäätänsä alkiota masussa vai useampikin alkio. Koitin jo googletella, että olisiko jossain yksityisellä voinut käydä aiemmin tilannetta tarkistamassa. Oman mielenrauhan kannalta olisin sen mieluusti tehnyt, mutta ilmeisesti yksityisellä olisivat voineet ultrata vain viikkoa aikaisemmin kuin nyt tuolla polilla. Enpä tiedä, että viitsinkö maksaa yhden viikon takia 90-150€.

Tämä on ihan kamalaa...minun pitäisi iloita tuosta toisesta viivasta testissä, mutta nyt mietinkin vaan sen polin hoitajan sanoja ja suuttumusta. Entäs jos meille tulisikin kolme vauvaa kerralla? Eihän sekään nyt mikään maailman loppu olisi, toivottavasti. Eikö kuitenkin ole todennäköisintä, että siellä vain yksi olisi? Mistä saan mielenrauhan seuraaviksi kolmeksi viikoksi, ehdotuksia?

4 kommenttia:

  1. Onnittelut kahdesta viivasta!! Älä välitä hoitohenkilökunnan tylyistä kommenteista; siellä on voinut olla omiin tehtäviinsä kyllästynyttä sakkia antamassa kommentteja turhan tylystä. Ehkä sanoivat noin kun ei ollut noudatettu neuvoa olla yrittämättä mutta mitä siitä.
    Mulla on sellanen käsitys että luonto hoitaa aika paljon raskauden etenemistä sille suotuisimmalla tavalla. Koita nauttia plussan tunteesta! Itse en ehkä tilanteessa varaisi mitään varhaisultraa ihan jo rahansäästömielessäkin, mutta joskus mielenrauhasta kannatta maksaa...

    VastaaPoista
  2. Kiitos! <3

    Näköjään soimaan itseäni kun en tajunnut kuinka iso virhe on harrastaa seksiä, kun munasoluja on kypsymässä kolme ja kuinka siitä näemmä saa kuulla kunniansa jos sattuu tärppäämään.

    Tuolla naistenklinikalla pääsee varhaisultraan kun kerran on hoidot siellä aloitettu, ja se siis maksaa vain perus poliklinikkamaksun, joten se ei ole paha sijoitus. Kun nyt vaan jaksaa odottaa sinne asti.

    VastaaPoista
  3. Tuskinpa kannattaa yksityiselle rahojansa nyt pistää, kun ei sitä varhaisultraa tosiaan paljoa aikaisemmin voi tehdä... Varmasti nyt on edessä tuskaisen pitkä odotus, mutta onneksi tässä on joulu ja uusivuosi, jotka edes vähän aikaa saa kulumaan!

    Toivotaan, ettei nyt ihan kolmea ole sentään päättänyt hedelmöittyä ja kiinnittyä, mutta että ainakin yksi tiukasti kiinni pysyisi. :)

    Tsemppiä!

    VastaaPoista
  4. Joo mekin täällä kovasti toivotaan, että matkassa on yks vauvan alku ja kaikki menisi hyvin, kun niin pitkä matka vielä edessä. Kiitos tsempeistä, sitä tarvitaan! :)

    VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät kommentin vierailustasi!