keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Pieni flunssassa

Sain itse flunssan lauantaina ja olo on ollut tukala ja tukkoinen. Eilen flunssa iski sitten kunnolla myös tuohon pieneen rakkaaseen ja tämä vasta kärsimystä onkin. Toisella on röörit aivan tukossa ja nukkumisesta ei meinaa tulla mitään. Eilen illalla reppana itki vielä masukipujaankin yltä päältä kylmässä hiessä. Illalla yritettiin antaa hänelle suppo pahimpia särkyjä helpottamaan, mutta emme saaneet mokomaa pysymään paikallaan vaan se tuli koko ajan ulos ja samalla pieni itki aivan hysteerisenä joutuessaan olemaan selällä.

Aamulla kun herättiin, joten kuten tuhistun yön jäljiltä alkoi itku taas. Siinä vaiheessa tuntui ainoalta järkevältä vaihtoehdolta lähteä lääkäriin. Ensin mietimme, että mikähän mahtaa nyt sitten olla oikea paikka lähteä hakemaan apua. Pikaisen googlettelun tuloksena isi soitti Mehiläiseen ja sai 40 minuutin päähän ajan lastenlääkärille. Äkkiä siis pikku mies ja vanhemmat pukeisiin ja autoon. Onneksi otimme jo raskausaikana vauvavakuutuksen, joten ainakaan kuluista ei tarvinnut huolehtia.

Lääkäriin pääsimme heti ja mieslääkäri oli oikein mukava ja asiantuntevan oloinen. Hän tutki vauvan ja samalla puhuimme kaikki muutkin mieltämme askarruttaneet asiat hänen kanssaan, mm. mainitsin epäilyksestäni silent refluksista ja kerroin itkuisista illoista. Lääkäri tutki myös pojan pepun ja tutki suolta katetrin avulla, tutkimisen jälkeen lääkäri epäili, että pojalla on turhan ahdas peräsuoli.

Lääkäri määräsi flunssaan hoitoon äidinmaitoa, särkylääkettä ja nenän tyhjentämistä, lisäksi käytiin vielä labrassa. Masuvaivojen johdosta meillä aloitettiin tänään pitämään kakkapäiväkirjaa ja kahden viikon päästä pitäisi mennä tapaamaan lääkäriä uudestaan. (Tässä kohtaa tuumasiin uudelleen, että onpa hyvä, että meillä se vakuutus on.) Lisäksi suolen ahtauden takia pitää mittailla kuumetta nyt ihan harjoituksen vuoksi peräpäästä.

Kaiken kaikkiaan lääkärikäynti siis ehdottomasti kannatti, eikä reilun 150 euron maksu todellakaan mennyt hukkaan. Pahaa tekee silti katsoa kun tuo pieni kärsii ja ei kunnolla pysty hänen oloaan helpottamaan. Selällään ollessaan koitan koko ajan saada pään korkeammalle ja imeä räkää pois mahdollisimman paljon, ajattelin myös, että voisimme kokeilla suihkussa höyryhengitystä. Toivottavasti tämä flunssa vaan menisi ohi pikimmiten ja poika voisi olla taas oma iloinen itsensä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun, jos jätät kommentin vierailustasi!