tiistai 30. lokakuuta 2012

3kk

..tuli täyteen oikeastaan jo viime viikon maanantaina, mutta on kirjoittelut vähän jäänyt. Uuden kuukauden täyttymisen kunniaksi käytiin tietysti myös neuvolassa ja poika oli taas kasvanut huimasti. Pituutta on tullut kolmessa kuukaudessa yhteensä 17cm (ei ihme jos välillä vähän itkettää) ja poika on nyt 65cm pitkä. Vaatteet on jäänyt urakalla pieneksi ja nyt pitäisi lähteä ostoksille, etenkin sopivia housuja on enää muutamat.

Flunssa tuntuu vetelevän vielä viimeisiä täällä..räkää on siis edelleen ja tasaisella makuu ei ole oikein pojan mieleen. Oloa ollaan helpotettu Physiomerin Baby Mistillä ja Nenä Fridalla - pieni mies ei vaan ole ollut kauhean mielissään suihkeesta ja rään imemisestä ja onkin protestoinut asiaa kovaan ääneen.

Jotenkin kummasti olen onnistunut saamaan pojan nukkumaan omaan sänkyyn öisin. Muutamana iltana/yönä poika on jopa nukahtanut itsekseen sänkyyn. Laitoin toiseen sängynlaitaan roikkumaan hymynaamaisen lelun ja hymynaama "bona-ukon", joita poika tykkää tapittaa ja nukahtaakin usein niitä katsellen. Apua on myös saatu pinnasängyn heijauksella. Meillä on siis tuo Muuramen pinnasänky jossa on pyörät alla ja sitä on sitten veivattu edes takaisin. Tällä hetkellä pojan yö kestää n. 7-8 tuntia, minkä jälkeen täytyy päästä pois sängystä touhuamaan muita juttuja. Yleensä tunnin kahden touhuamiset riittää ja poika onkin valmis päikkäreille.

Eilen kävimme taas lääkärissä masuvaivoista. Pidimme puolitoista viikkoa kakkapäiväkirjaa ja käytiin nyt keskustelemassa siitä. Päiväkirjasta kävi ilmi, että poika kakkaa 5-12 kertaa päivässä eli melkoisesti. Joka kerralla ei siis kuitenkaan tule mitään isoa kakkaa vaan välillä on ollut vain kakkaraita vaipassa. No kakkaa siis tulee kuitenkin vähän turhan paljon ja limaistakin se on. Lisäksi yhtenä päivänä mukana oli myös vähän verta. Nämä faktat puhuvatkin jonkinlaisen tulehduksen puolesta ja lääkäri epäili maitoallergiaa.

Lääkäri käski nyt äidin maidottomalle ruokavaliolle ja vähentämään imettämisen kuuteen kertaan päivässä. Lisäksi hän kirjoitti reseptin peräruiskeisiin, joiden pitäisi helpottaa pahimpia kipuitkuja. Maidoton ruokavalio lähti nyt siis kokeiluun ainakin pariksi viikoksi, mutta en kyllä todellakaan tiedä miten voisin vähentää imettämisen vain kuuteen kertaan vuorokaudessa!! Päätin nyt siirtyä kakkapäiväkirjasta imetyspäiväkirjaan, jotta saan vähän käsitystä siitä kuinka usein poika syö. Tähän asti hän on saanut tissiä aina kun on halunnut enkä ole kokenut sen seuraamista sen kummemmin tarpeelliseksi. No kello on nyt varttia yli yksi ja poika on jo syönyt neljä kertaa tämän vuorokauden puolella, joten suuresti epäilen, että loppupäivä mentäisiin vain kahdella syötöllä. No tuosta en jaksa kovin stressata ja annan lapselle ruokaa silloin kun sitä haluaa. Kiinnitän ehkä ennemmin huomiota siihen etten ole jokaiseen kitinään aina ensimmäisenä tarjoamassa tissiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun, jos jätät kommentin vierailustasi!